Klizna Vrata

Klizna

Klizna UV5

       Dupla Klizna

Klizna vrata su danas jako popularna u uredima i domaćinstvima. Moderna tehnika gradnje vrata ujedinjuje mnoštvo zahtjeva. Klizna vrata bilježe rast prodaje i sve ih češće možemo primjetiti u domaćinstvima. Razlog tome je njihova praktičnost, te savršeno uklapanje u bilo koji interijer. Njih je moguće svugdje smjestiti, te maksimalno iskorištavaju prostor, a izrađeni su od najfinijih materijala modernih linija, te vaš prostor neće nagrditi već ga uljepšati, dajući mu dozu elegancije i finoće.

Klizna Vrata – Pravi Izbor za Vas

klizna vrataKako vidimo izbor kliznih vrata za vaš prostor odlično su rješenje. Ponekad prilikom renovacije i adaptacije stana, a nerjetko i prilikom gradnje ne vodi se računa o vratima, no kada dođe vrijeme i za vrata tada se sjetimo da smo mogli možda na to mjesto ugraditi i kakva klizna vrata, koja nam ne bi samo uštedjela dragocjen prostor već bi i unjela promjenu u prostor jer klasična sobna vrata se mogu vidjeti u svakom stanu.

Klizna vrata odlično su rješenje i za velike otvore, te je sa njima moguće po potrebi pregraditi i dvije prostorije, a da sveukupan dojam bude savršen. Sigurno da klizna vrata nude mnogo mogućnosti kada je u pitanju uređenje interijera. Pored praktičnosti, ona nude i estetsku vrijednost.

Postoje različiti materijala od kojih se mogu izrađivati klizna vrata. Sigurno da je najpopularniji i najviše korišteni pleksiglas. Vrata od pleksiglasa imaju vrlo laganu konstrukciju te su cijela vrata izuzetno lagana, tako da kretanje po vodilicama se gotovo i ne čuje ukoliko su vodilice dobre. Aluminijska konstrukcija za klizna vrata sa panelima od pleksiglasa dopuštaju i neograničeno kombiniranje i mogućnosti izvedbe, a maštu ćemo vam dodatno zaintigrirati činjenicom da je u klizna vrata moguće ugraditi i led rasvjetu.

Pored pleksiglasa materijal za izradu kliznih vrata naravno predstavlja i drvo. Karakteristike drveta su takve da omogućuje jednostavno oblikovanje. Sigurno da su klizna vrata od drveta dosta zastupljena na tržištu, jer je drvo visoko cijenjeni materijal. Postoje naravno i ostali materijali od kojih se rade ovakva vrata, no sigurno da su drvo i pleksiglas najpopularniji materijala za izradu ovakvih vrsta vrata.

Klizna vrata se izrađuju i od različitih vrsta stakla. Staklo je materijal koji se lako uklapa u bilo koji interijer, te je stoga i dosta prisutan. Klizna vrata djeluju dosta otmjeno i imaju visoku estetsku vrijednost. Otvaraju se lagano i gotovo bešumno.

Kao materijal za izradu kliznih vrata koristi se i plastika. PVC vrata su danas jako cijenjena, i sve se više ljudi odlučuje upravo za PVC vrata. Većinom se ona ugrađuju kao izlazi na balkon ili terase. Naime, sistem otvaranja je jednostavan i maksimalno funkcionalan s obzirom na to da nam je danas potreban svaki centimetar prostora u kojem boravimo.

Klizna Vrata – Pravi Izbor

klizna vrata duplaOsim već navedenih ekonomičnih i funkcionalnih prednosti kliznih vrata, dobro je znati da je odabirom određenih materijala moguće vizualno povećati prostor. Naime, stavite li na vrata ogledalo kao ispun, prostorija će izgledati vizualno veće.Isto tako, želite li ambijentalni ugođaj u prostoriji, s unutarnje strane kliznih vrata ugradit ćete halogene svjetiljke.

Klizna vrata daju prostoru moderničku notu. Dakle, klizna vrata možete ugraditi i ukoliko želite vizualno odijeliti jednu prostoriju od druge, ali i ako imate situaciju da su vam kuhinja i dnevni boravak spojene prostorije koje će takvima i ostati, no želite tijekom kuhanja izbjeći širenje neugodnih mirisa po stanu.

Bez obzira da li se radi o sobnim kliznim vratima ili ulaznim, ona nude veliku mogućnost u uređenju interijera. Prednosti kliznih vrata nad klasičnim ogledaju se sigurno u uštedi prostora, funkcionalnosti, izdržljivosti, estetskoj vrijednosti, itd. Gotovo da nema mjesta u kući/uredu gdje se klizna vrata ne bi mogla ukomponirati. Za razliku od običnih vrata ona obogaćuju cijeli prostor. Inovativna su, a osim toga visoko kvalitetna klizna vrata omogućuje fleksibilnost i izdržljivost.

Close